Ασφαλείς παιχνίδια: 6 Προδιαγραφές που πρέπει να βλέπετε!

Το παιχνίδι είναι ένας σημαντικό παράγοντας για την ανάπτυξη του παιδιού και την δημιουργία της προσωπικότητας του. Ουσιαστικός παράγοντας είναι όμως οι προδιαγραφές που πρέπει να φέρουν τα παιχνίδια. Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο για το παιδικό παιχνίδι πρέπει:

Τα παιχνίδια να είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία του παιδιού! Αυτό συνεπάγεται και με τον υπολογισμό της ατομικής ανάπτυξης του παιδιού και της προσωπικότητας του.

Οι διαστάσεις του παιχνιδιού πρέπει να είναι προσαρμοσμένες με την ηλικία και το σωματότυπο του παιδιού. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το παιδί μπορεί να μεταφέρει μόνο του το παιχνίδι και να ασφαλίζεται σε κάποιο σημείο του σπιτιού έτσι ώστε να αποφεύγετε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Καλό είναι να ελέγξετε την ποιότητα και το υλικό που είναι κατασκευασμένο το παιχνίδι. Ελέγξτε μυτερές άκρες, άκρες που εξέχουν, εύθραυστο πλαστικό που μπορεί να σπάσουν, εξαρτήματα που μπορεί να ξεκολλήσουν. Παρακολουθείτε τα παιχνίδια των παιδιών σας έτσι ώστε να επισκευάζονται αμέσως μετά το σπάσιμο τους ή πέταμα αν δεν επισκευάζεται. Επίσης αν το παιχνίδι που διαλέξατε χρειάζεται συναρμολόγηση, να είστε προσεκτικοί με τις οδηγίες και αν είναι δυνατόν να διαβάσετε πρώτα τις οδηγίες και μετά να ξεκινήσετε την συναρμολόγηση του παιχνιδιού έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα συναρμολογηθεί με ασφάλεια. 

43.png

Επίσης μην βασίζεστε πάντα στο τι παιχνίδι θέλει το παιδί, σιγουρευτείτε ότι θα επιλέξετε να αγοράσετε για αυτό ένα παιχνίδι το οποίο θα είναι ασφαλές για την ψυχική του υγεία, θα του προσφέρει διασκέδαση, γνώση και που θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες του παιδιού.

Τα παιχνίδια πρέπει  να φέρουν σήμανση «CE». Η σήμανση CE αποδεικνύει ότι το προϊόν σας έχει ελεγχθεί και πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα τα παιχνίδια πρέπει να έχουν οδηγίες ασφάλειας και χρήσης, βάρος, διαστάσεις, ειδικές προειδοποιήσεις για πριν, κατά και μετά την αγορά, οδηγίες ή στοιχεία που πρέπει να φυλάσσονται για μελλοντική χρήση, όλα στην ελληνική γλώσσα.


 Επίσης πολύ προσεκτικοί πρέπει να είστε με το σύμβολο με ένδειξη 0-3 CE, το οποίο ερμηνεύει ότι το παιχνίδι δεν είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των τριών ετών γιατί μπορεί να περιέχει μικρά κομμάτια που μπορεί να καταπιεί το παιδί με κίνδυνο να πνιγεί.


Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια που μπορούν να εκπληρώσουν κάθε επιθυμία ενός παιδιού, είναι σημαντικό όμως να γίνεται η σωστή επιλογή για το παιδί. 


mamastars.PNG

Menu