Ποιο είναι το κατάλληλο παιχνίδι για το παιδί σας!

Μάθε πως ένα παιδί με την βοήθεια των γονιών του μπορεί να αποκτήσει το κατάλληλο παιχνίδι γι’ αυτόν.

Η χαρά που παίρνει ένα παιδί με την απόκτηση ενός καινούριου παιχνιδιού είναι απερίγραπτη, το κάνει ευτυχισμένο όσο τίποτα άλλο! 

Είναι σημαντικό όμως η επιλογή του κάθε παιχνιδιού να είναι προσεκτική αφού πρέπει να ταιριάζει στην ηλικία αλλά και στα γούστα του κάθε παιδιού. Υπάρχουν αμέτρητες κατηγορίες παιχνιδιών, παιχνίδια πολεμικά, στρατηγικής, εκπαιδευτικά, δημιουργικά, γνώσεων κ.α. Τα παιδιά θα θέλουν να τα αποκτήσουν όλα, εκεί ο γονιός θα πρέπει να βοηθήσει και να κατευθύνει το παιδί στην επιλογή του κατάλληλου παιχνιδιού. Παιχνιδιού που θα αναπτύξει την δημιουργικότητα, τη φαντασία αλλά και τις δεξιότητες του.

fgdgd.png

Για τα παιδιά η σημασία του παιχνιδιού είναι τεράστια και ισοδυναμεί με οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητας τους, όπως είναι για παράδειγμα η ώρα του φαγητού, του σχολείου, του ύπνου. Τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια ανακαλύπτουν και αντιλαμβάνονται πως είναι ο κόσμος και το περιβάλλον τους. Η συζήτηση και ο διάλογος με τα παιδιά είναι απαραίτητος έτσι ώστε να βλέπετε τι παιχνίδια του αρέσουν, γιατί , και μέσα από την συζήτηση να γίνεται η σωστή επιλογή για αυτό! Να διαλέγετε παιχνίδια που ερεθίζουν την φαντασία των παιδιών.

Επιπρόσθετα αν στην οικογένεια υπάρχουν περισσότερα παιδιά, το ιδανικότερο θα ήταν να έχει το κάθε παιδί τα δικά του παιχνίδια που είναι κατάλληλα για την ηλικία του, να μην παίρνουν τα παιχνίδια των μεγαλύτερων αδελφών του έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να  διαλέγουν τα δικά τους.

Να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή του παιχνιδιού, να μην είναι τοξικά, να είναι ανθεκτικά και ασφαλή! Σημαντικό να αναγράφεται στη συσκευασία ότι τηρούν την ασφάλεια που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφιερώστε χρόνο στα παιδιά σας για την επιλογή των παιχνιδιών του αλλά και στο να παίξετε μαζί τους αφού αυτό θα τους δώσει μεγάλη χαρά και επιπλέον θα συνηθίσει να ενεργεί και να συνεργάζεται μαζί σας, τα παιχνίδια δεν υποκαθιστούν την παρουσία σας σαν γονιοί αλλά είναι ένα μέσο για την σωστή ανατροφή των παιδιών σας! 

Διαλέξτε το ιδανικότερο παιχνίδι για τα παιδιά σας στο mamastars.com


mamastars.PNG


Menu